This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

nieuwe data workhops - nu online

Een gaatje schieten: alles wat je moet weten.

Een gaatje schieten: alles wat je moet weten.

Je kan bij dichter gaatjes laten schieten. Altijd al gedroomd van (meerdere) oorbellen? Een eerste, tweede, derde gaatje? Ik help je met veel zorg in het atelier. 

Hoe gaat dat in z’n werk? 

In het atelier wordt gewerkt met het STUDEX systeem. Dit is een gecertificeerd systeem waarvan de oorbellen steriel verpakt worden. Deze oorbellen worden in een ‘pistooltje’ vastgemaakt. Wanneer de oorbellen worden geschoten is dit vrijwil geruisloos. 

Na het ontsmetten van het oor wordt op de plek waar de oorbel moeten komen een zwart stipje gezet. Daarna kan je kijken als het stipje op de juiste plek staat, indien dit ok is wordt de oorbel gestoken. Na het steken van de oorbel wordt de oorlel ontsmet. 

Vanaf welke leeftijd prikken wij gaatjes? 

Kindjes vanaf 6 jaar zijn welkom in het atelier voor oorgaatjes.
De gaatjes worden één voor één geschoten om afwijkingen tussen de 2 gaatjes te voorkomen. 

Op welke plek in het oor schieten wij gaatjes?

Ik prik niet in kraakbeen. In België is dit trouwens verboden als je geen ‘piercer’ bent. Dit kan ook voor letsels zorgen, ik raad je dus aan om naar een gecertificeerde piercer te gaan. In alle andere plekken in het oor waar geen kraakbeen is, kan geprikt worden. 

Wat is de kostprijs? 

De kostprijs begint vanaf 19 euro per stuk. Je betaalt alleen de oorbel, het prikken  is gratis.

Kan je kiezen tussen oorbellen en uit welk materiaal zijn de oorbellen gemaakt? 

Er zijn verschillende modellen beschikbaar in het gamma. Van bolletjes tot hartjes,… Van chirurgisch staal tot vergulde oorbellen.  

Hoe verzorg ik mijn oor na het prikken van een gaatje?

Na het prikken van het gaatje ontsmet je je oor twee keer per dag: ’s morgens en s’ avonds. Je mag de ontsmetting zowel aan de voor- als achterkant aanbrengen. Breng dit niet aan met een doekje of watje, want dit kan ervoor zorgen dat er stofjes in de wonde komen. Daarna draai je je oorbel enkele keren rond zodat de ontsmetting overal kan komen. Het zorgt daarnaast ook dat de oorbel niet vast komt te zitten in je oorlel.

Zorg ervoor dat je handen altijd proper zijn bij het aanraken van je oorbel. Op die manier voorkom je ongewenste bacteriën in de wonde. Shampoo, parfum of andere verzorgingsproducten zijn producten die te vermijden zijn. Op deze manier voorkom je irritatie. 

Hoe lang moeten de oorbellen ingehouden worden? 

De oorbellen moeten zeker 6 tot 8 weken ingehouden worden voordat je er een andere oorbel in steekt. Let op bij het insteken van andere oorbellen mbt. het metaal. Oorbellen met nikkel kunnen ontstekingen veroorzaken. Indien het oor na een 5 tal dagen na het schieten rood blijft zitten, dan is het aangeraden om de oorbel uit te halen en je huisarts te contacteren. 

Maak je een afspraak voor een oorgaatje? 

Ik werk in het atelier op afspraak, zo kan ik voldoende tijd voor je maken. Je kan dus een afspraak maken via deze link om een gaatje te laten prikken: https://atelierdichter.be/pages/afspraak-maken