This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

nieuwe data workhops - nu online

Welke stenen kunnen gebruikt worden in juwelen?

Welke stenen kunnen gebruikt worden in juwelen?

Wil je graag een echte eyecatcher als juweel? 
Dan is een steen altijd een goeie optie. In het atelier zijn er heel wat stenen voorradig. Zit die éne steen er niet bij? Dan ga ik met heel veel liefde op zoek naar de perfecte steen. 

Er bestaat zoiets als 'de schaal van Moh'. Deze schaal duid aan hoe hard de stenen zijn, het is dus een gids voor mineralen en stenen. De schaal bestaat uit 10 eenheden, van 1 tot 10. 1 staat voor zacht, 10 voor hard. Elk mineraal in de schaal kan een ander mineraal krassen dat lager in de rangorde staat, terwijl het wordt gekrast door elk mineraal dat hoger in de rangorde staat.

Voor juwelen gebruiken we enkel stenen die een hardheid hoger dan 7 hebben. Enkel op deze manier kunnen we kwaliteit garanderen. Hieronder ontdek je enkele stenen die geschikt zijn en hun hardheid. 

Toermalijn - Beryl: 7,5 
Smaragd: 8 
Saffier: 9
Robijn: 9 
Diamant: 10 

Zoals je ziet is diamant dé hardste steen op deze planeet en dus heel erg geschikt voor juwelen. Aan diamant hangt een prijskaartje, maar daar krijg je een fantastische kwaliteit voor terug. Diamanten worden vaak doorgegeven van generatie op generatie. 

Heb je vragen over stenen? Bezit je zelf een steen maar weet je niet indien die geschikt is voor jouw juweel? Dan help ik je graag verder!